Direktlänk till inlägg 2 mars 2007

Campylobacter eller Salmonella

Av Vilhelmina - 2 mars 2007 10:18

Ja, egentligen spelar det väl ingen roll vilken av de två jag har, symptomen är ju desamma ändå. Enda skillnaden är att det finns antibiotika mot campylobacter men inte mot salmonella. Jag har sen i måndags inte fått behålla någon mat och igår började jag matvägra. Jag dricker coca cola, vatten, dioralyte och tuggar salt. Och på tv’n är det matprogram, i tidningarna är det recept, mamma hade med sig massor med svensk mat och svenskt godis, jag har flera påsar med grillchips, plockgodis, dumlekolor och gud vet allt. Inget kan jag äta. Tortyr!! Jag funderar på om jag ska strunta i matvägran och äta godis, men problemet är ju när magvärken kommer. Det är liksom inte värt det då.Jag kan inte hitta termometern så jag vet inte om jag har feber, men jag har svaga minnen av att jag vaknade under natten kallsvettig och yrade på svenska, stackars Mark! De har en tävling just nu på tv, man ska skicka in sina bästa recept och om man är successful kommer ens recept med i en ny kokbok. Jag har jättemånga recept jag skulle vilja skicka in såsom nougatsoppan med yoghurtglass eller jordgubbssoppan med färskostcreme vi gjorde i skolan, kyckling i ugn på spenatbädd med blåmögelost ovanpå, halloumi stekt med lite spenat, vitlök, svamp och pinjenötter, men bara tanken på att sitta och skriva ner mina favoritrecept är ju ytterligare tortyr! Fast, kom jag ju just på, de har ju inte nougat i den formen som vi har i sverige. Nougat här är ju sån där vit klegg som fastnar i tänderna. Den är god, men den liknar ju inte guldnougat eller dubbelnougat, alls! Kattis, en av Henrik’s bästa kompisar från landet påminde mig på hans begravning att när de hade varit över på middag just när Henrik och jag flyttat hit att vi ersatte nougaten med toblerone och det hade gått lika bra. Smält toblerone i vattenbad och vispa ner lite grädde, servera med yoghurtglass alternativt vanlig vaniljglass som rörts mjuk. Supergott! (Men inte särskilt smalt…!) Mark köpte skvallertidningar till mig igår och mamma hade med sig massor med svenska tidningar såsom Leva och PS. Jag tror jag ska lägga mig i soffan och lyssna på Norah Jones och läsa nu. Ciao!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Anni

2 mars 2007 10:30

Stackars krake vilket elände! Nån Afrika-bacill? Hoppas det hjälper med antibiotika!

 
AnnA

AnnA

2 mars 2007 10:36

Det låter inget vidare med magont, krya på dig! Maten däremot, låter mums :)

http://www.hypodea.com

 
Ingen bild

Mamma Maj

2 mars 2007 10:58

Blåbärssoppa är också bra.Det ger man till små bebisar i Sverige.

 
Ingen bild

Vivi

2 mars 2007 12:43

Anni & AnnA, Tack for omtanken!

Mamma Maj, ja, nu ångrar jag nastan att jag lämnade min sista blåbärssoppa nere i Senegal! Jag hoppas den hemlösa kvinnan åtminstone gissar vad hon ska göra med den så att den inte går till spillo!

 
Ingen bild

Bonita

2 mars 2007 15:58

Usch låter väldigt otrevligt. Stackare. Men tänk vad härligt mycket gott du har att se framemot när det magonda äntligen försvinner ;-)
Krya på dej.

 
AnnicaB

AnnicaB

6 mars 2007 23:24

Usch så otrevligt det låter. Du behöver ju inte ens gå ner i vikt - jag kunde tänka mig en liten sväng av det där.. Nä det kunde jag inte om jag tänker efter noga.

Hoppas du är riktigt kry nu igen.

Du är utmanad i min blogg.

http://annicanu.blogsome.com

 
Fialotta

Fialotta

7 mars 2007 10:23

Nämen din stackare! Jag lider verkligen med dig. Det är så hemskt att ha en mage som krånglar! Om du orkar så är du "tagen" kolla in min blogg.

Krya på dig-kramar från norr

http://www.fialotta.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vilhelmina - 11 maj 2007 22:52

Jag tror det här var sista inlägget på Bloggagratis förresten. Jag är så less på att tjafsa med redigering av inläggen och jag är övertygad om att jag kommer välja en av de andra två.     Min gissining är att det blir wordpress så bokmärk den. Vi se...

Av Vilhelmina - 11 maj 2007 22:45

Någon som minns kåljärparna man fick i skolan? Jag tyckte faktiskt om dem, och när jag såg att Mark tagit ut köttfärsen ur frysen tänkte jag att jag skulle göra det ikväll. Jag googlade kåljärpar när jag kom hem eftersom jag inte hade en susning hur ...

Av Vilhelmina - 8 maj 2007 21:58

Jag svängde ihop ett paket snabbnudlar, precis sådana som vi åt så gott som dagligen i Afrika och guud vad de smakade ambulans! Jag fick direkt visioner om stranden i Sidi Ifni, Marocko. Det var soligt, Mark och Jules sprang ner till stranden och jag...

Av Vilhelmina - 6 maj 2007 14:42

Jag fick ett tips av söta Lena att Wordpress är en bra dagbokstjänst. Jag registrerade mig där och första intrycket var att det var lite fippligt och bökigt, men efter en stund fick jag grepp om vad allt var och den känns väldigt bra. Bättre än Blogg...

Av Vilhelmina - 6 maj 2007 13:36

Efter Lena's tips på Blogger om Wprdpress har jag precis registrerat en domän där http://vilhelmina.wordpress.com/ för att se om de är bättre än Bloggagratis och Blogger. De har en facility som jag gillar; man kan lägga till flera undersidor med ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se